Bodhi Path


Bodhi Path on Shamar Rinpochen (14. Shamarpa) perustama kansainvälinen organisaatio, joka muodostuu Buddhalaisista keskuksista ja ryhmistä. Shamar Rinpoche, Gyalwa Karmapan ohella, oli Karma Kagyu -perimyslinjan johtaja.


Shamarpan ja Karmapan ohjaamina Bodhi Path -opettajamme tarjoavat ohjeita Buddhalaiseen meditaatioon ja filosofiaan, sekä antavat ohjausta buddhalaisissa harjoituksissamme. Opettajamme koostuvat sekä maallikko- että luostariopettajista ympäri maailman.

Bodhi Path -keskuksissa harjoitetaan Seitsemänkohtaista mielenharjoitusta (tiibetiksi: Lojong). Nämä menetelmät sopivat hyvin meditaatiosta tai buddhalaisuudesta kiinnostuneille ja myös pidempään harjoittaneille.

Lojongin perustana toimii tyyneys-meditaatio (tiibetiksi: shiné, sanskritiksi: shamatha). Shiné -meditaatio rauhoittaa, kehittää keskittymiskykyä ja tuo mieleemme selkeyttä, josta luonnollisesti seuraa hyvinvointia.

Mielen rauhoittumisen avulla saavutetaan kyky harjoittaa oivallusmeditaatiota (tiibetiksi: lhaktong, sanskritiksi: vipasyana). Vipasyana -meditaation avulla voi tarkastella ja analysoida oman mielensä todellista luontoa.

Harjoitusten kautta voimme vähentää ja lopulta poistaa tietämättömyydestä aiheutuvia harhoja ja hämmennystä, jotka estävät meitä kokemasta mielemme luontaista rauhaa ja selkeyttä.


Lue lisää harjoituksista: Bodhi Path Curriculum

 

Usein kysytyt kysymykset    

 
Pitääkö minun olla buddhalainen osallistuakseni opetuksiin tai toimintaan?
Bodhi Path on avoin kaikille. Uskomme vakaasti, että meditaation oppiminen hyödyttää kaikkia.

Tuleeko minun sitoutua toimintaan?
Jokainen päättää oman sitoutumisen tason. On harjoituksia, jotka vaativat enemmän syventymistä, mutta jokainen keskus tarjoaa harjoituksia ja mahdollisuuksia osallistua toimintaan ilman omistautumista.

Mitä pätevyyksiä opettajilla on?
Kaikki Bodhi Path -opettajat ovat saaneet laajan koulutuksen perinteisten buddhalaisten menetelmien mukaisesti. Shamar Rinpoche on nimittänyt kaikki opettajat heidän pätevyytensä perusteella ja he toimivat korkeimpia moraalisia ja eettisiä sääntöjä noudattaen. Monet opettajista ovat suorittaneet useita kolmen vuoden meditaatioretriittejä.


Lue lisää:
Bodhi Path Europe
Bodhi Path International